Op zaterdag 6 oktober was het weer tijd voor het jaarlijkse overvliegen. Wat is dat overvliegen nu precies? Eigenlijk is het best simpel. Overvliegen is een echte scouting traditie. De oudste Bevers werden Welp, de oudste Welpen werden Verkenner en de oudste Verkenners werden Rowans. De oudste rowans vliegen over naar de stam. Voor de leden wordt er een echte feestdag van gemaakt. De stam organiseert een eigen overvliegweekend.

De leiding was al vroeg in de weer om een mooie trappersbaan te maken waar de overvliegers overheen gingen. De oudste verkenners die over gaan naar de rowans hebben zelfs een nacht overnacht voordat ze op zaterdag over de trappersbaan konden gaan. Alle jongens zijn nu overgevlogen en draaiden de rest van de middag mee met hun nieuwe speltak. De speltakken houden de komende weken ouderbijeenkomsten om de ouders bij te praten over de gang van zaken bij de nieuwe speltak.

Nieuwe leden hoeven niet gelijk over te vliegen. Bij de JPG kun je drie keer kijken en daarna besluiten of je lid wil worden.

We wensen iedereen een heel leuk seizoen toe bij zijn nieuwe speltak!