Een herfstweekend met mooi weer konden de welpen en de verkenners goed gebruiken tijdens het herfstkamp 2011. Hoewel het weer de afgelopen weken niet om over naar huis te schrijven was hadden we ontzettend veel mazzel met de zonnestralen die we hebben mogen ontvangen dit weekend. Als eerste arriveerden de Gidsen & Helpers bij het gebouw. De oudste jongens waren nog maar net overgevlogen en uiteraard mogen anderen zich dan de oudste noemen met de nieuwe nest-indeling.

Na het avondeten kwamen ook de verkenners aan. Zij gingen enthousiast bezig met hun kampterrein opbouwen naast het gebouw. Uitdagende pionierobjecten; zoals een keuken op hoogte, ovens en natuurlijk één grote tent waar ze allemaal samen in moesten slapen. De volgende dag gingen ze hier mee door omdat het kampterrein natuurlijk nog lang niet af was.

De Gidsen & Helpers hadden s’avonds nog een spannende tocht door het bos en daar troffen zij Koning “Art Meur” en zijn nobele ridder “Steenberge” aan die hun de heilige nestbokaal gaven. Hoewel de verkenners de volgende dag vroeg opstonden waren het toch de Gidsen & Helpers die het vroegste naast hun “nest” stonden, zij mochten namelijk deze zaterdag de rest van de welpen + leiding gaan leiden als “echte” leiding. De opkomst werd goed voorbereid door de oudste jongens en er was zelfs nog tijd over om een vuurtafel te bouwen, om later dit weekend nog op te gaan koken. Bij de aankomst van de rest van de welpen werden de Gidsen & Helpers bijgestaan door Ridder Steenberge. Na een korte uitleg over het nestclassement, nest-indeling en het klaarleggen van de slaapspullen verdween Ridder Steenberge en was het tijd om te gaan openen.

De Gidsen & Helpers gingen als echte leiding samen met de Rowans van de JPG openen om 14:00 zoals dat hoort. De opkomst was erg leuk met spellen zoals kruispuntberen en blikspuit, maar vooral tonnenroof in combinatie met levend stratego was een leuke uitdaging. Aan al het goed komt een einde en zo ook aan deze opkomst, maar gelukkig had de leiding een avondvullend programma. Om eerst even bij te komen van de middag werd het nestclassement nog eens uitgelegd en kregen de welpen ook hun nestdriehoeken/Gids&Helperslinten, ook de Stereisen werden even toegelicht. Na het avondeten hebben de welpen een Nestquiz met Baloe gedaan voor het Nestclassement. Toen de welpen allemaal in hun slaapzak waren beland hebben we met z’n allen nog Walt Disneys Jungle Book gekeken. Ook de verkenners lagen deze avond al “vroeg” in hun slaapzak.. Toch werden zij door de leiding verrast met dropping midden in de nacht. Na een koude barre tocht hebben ze uiteindelijk het gebouw weer terug gevonden en was het dan echt tijd om te gaan slapen.

De volgende en laatste dag van het herfstkamp waren de welpen al weer vroeg wakker. Na het ontbijt gingen ze hout sprokkelen en op zoek naar dennennaalden en brandnetels. Het koken gebeurde op de vuurtafel die door de Gids& Helpers in elkaar was gepionierd. De verkenners konden na het opruimen van hun kampterrein en de keukens aanstalten maken om naar de Kampsheide te vertrekken. Na het koken op houtvuur konden de welpen bij de lunch genieten van een heerlijk kopje dennennaaldenthee en een smakelijke brandnetelsoep. Toen de lunch eenmaal weggewerkt was mochten ook de welpen de taak ter hande nemen om alles op te ruimen.
Ondertussen hadden de verkenners een leuke middag op de Kampsheide met het nodige plezier en vertier. Uiteindelijk werd het goede gedrag van de welpen beloond met een onverwacht bezoek van Ridder Steenberge en Koning Art Meur. De rest van de middag stond in het teken van het nestclassement en na een hevige strijd heeft Nest Wit met een kleine voorsprong de leiding genomen in het nestclassement, maar ze zijn er nog niet want de strijd gaat het hele seizoen door..

Dus aan alle Nesten (& Patrouilles) van de JPG, laat zien dat je een echte JPG’er bent!