Het begin…

Het begin van de herfstvakantie, het is vrijdagmiddag, de regen komt naar beneden vallen maar de weersvoorspelling is nog optimistisch over de avond. De voorbereidingen zijn ’s middags in volle gang want om half 6 staan de oudste welpen op de stoep van het scoutinggebouw. Zij zijn de toekomstige Gidsen en Helpers. Om half 6 is dan ook een tent opgezet, zijn boodschappen gedaan en is het gebouw schoongeveegd.

Dropping of geen Dropping?

De jongens zijn er, vol enthousiasme komen zij de welpenruimte binnenstormen. Voor het avondmaal wordt er zelf heerlijke nasi gekookt, de tafel wordt gedekt en binnen een halfuur zit iedereen vredig te eten. De planning was om de welpen te droppen en ze de weg terug te laten vinden naar het huis van Rama. Helaas voor hen, en voor ons bleef de regen nog steeds vallen en leek ook steeds harder te gaan vallen. Niet leuk om dan gedropt te worden natuurlijk. Het alternatief? Spelletje Jenga, Weerwolven van Wakkerdam en een filmpje kijken met een bak popcorn en chips. Ook allemaal zeer gezellig en toch nog een geslaagde avond.

Opkomst bedenken en vrij-trefbal.

De volgende ochtend voordat de andere welpen zouden komen voor het herfstkamp kregen de Gidsen en Helpers de opdracht om voor 4 november alvast een opkomst te verzinnen. Vol verbazing keek de leiding toe hoe dit overleg zonder geschreeuw en uitermate professioneel werd uitgevoerd. Een opkomst was ook al snel bedacht.
De andere welpen kwamen er aan om ook deel te nemen aan het prachtige kamp, spullen in de nesthoek, afscheidskus van vader en moeder en op naar het bos om daar te beginnen met het eerste spel: vrij-trefbal.

Klimmen en klauteren bij Pinokkio.

Na de spelletjes en de lunch stond er voor de zaterdagmiddag een geweldige activiteit op het programma. De welpen zijn, nadat ze hun broodje achter de kiezen hadden, op de fiets gestapt voor een toeristische route van hun stad. De tocht leidde naar in- en outdoor klimcentrum Pinokkio waar verschillende activiteiten werden uitgevoerd. De welpen konden klimmen in het klimpark, vrij spelen in het klauterpark, schieten met pijl en boog, blaaspijpschieten en ook nog wandklimmen. Voor iedereen zat er sowieso iets leuks tussen, en het ging ze allemaal goed af.

Sluipen alsof je leven er vanaf hangt.

’S Avonds na wat uitgerust te zijn van de middag en een stevige maaltijd werd de groep op gesplitst. De weersvoorspellingen waren en goed en de dropping voor de Gidsen en Helpers kon alsnog worden uitgevoerd, zij werden meegenomen naar locatie X om vervolgens de weg terug te vinden. De andere welpen gingen met Baloe en Raksha mee het bos in om daar het sluipspel te spelen. De bedoeling was om ongezien naar de leiding te kruipen, wanneer het licht aanging moest je doodstil blijven staan. Dit werd vol fanatisme gespeeld. Nadat zij klaar waren met sluipen werd er ook voor hen een filmpje gestart. Nadat deze was afgelopen en de welpen in bed lagen kwamen ook de Gidsen en Helpers terug van hun tocht, zij hadden de juiste weg terug naar huis weten te vinden.

Een droog onderkomen.

De zondagochtend brak aan, de ochtendgloren kwamen door de kieren van de luiken naar binnen. Iedereen was natuurlijk volgens de leiding weer te vroeg wakker, na al die kampen is de leiding dat nog steeds niet gewend. Maar dat geeft niet, de eieren en spek werden weer gebakken voor een stevig ontbijt. Gooi het op een broodje, glas melk erbij en iedereen komt de dag weer door. Samen met alle welpen hebben we die ochtend Levend Stratego gespeeld, een spel wat bij eenieder nooit verveeld. Daarna kregen zij de opdracht om per nest (nestindeling werd toen eindelijk bij iedereen bekend) een shelter te maken van grote takken, middelgrote takken, kleine takken en bladeren die waterdicht moest zijn en waar minstens 1 welp in moest passen.
Zo slim als dat de welpen zijn was er een nest die ervoor kozen om de shelter zo groot te maken dat de kleinste welp er in zou passen, dit scheelt natuurlijk heel veel werk. Nadat er na de lunch ook nog werd gebouwd aan de shelters werd er een kritische blik opgeworpen door Rama en Hathi die even speelden voor echt jurylid. Het eerste punt van het nestklassement werd uitgereikt aan nest WIT. Met de belofte: “Het nest dat het klassement aan het eind van het jaar wint, krijgt hoogstpersoonlijk van Raksha de eeuwige roem en een taart”.

Het einde…

Na alle spelletjes, leerzame ochtenden en middagen en heel veel plezier kwam natuurlijk aan al dat leuks een einde. Om 3 uur stonden alle ouders weer bij het gebouw om hun vermoeide zoon weer mee te nemen naar huis. Zij konden hen direct onder de douche stoppen en in bed leggen.
De leiding heeft er wederom weer van genoten en wenst iedereen nog een fijne herfstvakantie. Tot 4 november bij de installaties en oudermiddag!