Tijdens de herfstvakantie was het voor de welpen van scoutinggroep Johannes Post Groep weer tijd voor het jaarlijkse herfstkamp.

De oudste jongens hadden het geluk dat ze een nachtje eerder mochten komen. Voor hen stond op vrijdagavond een hike op het programma. Deze hike leidde hen door de prachtige bossen van Hooghalen, langs de sterrenwacht en over het heideveld “Grootte zand”.

Op zaterdagochtend kwamen de rest van de welpen bijeen bij het scoutinggebouw. Na de lunch zijn we op pad gegaan naar het Duurzaamheidscentrum Assen. Nadat we de speurtochten hadden afgerond en de dieren hadden bewonderd was het ook alweer tijd om terug te keren naar de Houtlaan. ’s Avonds hebben we met zijn allen nog een paar Nachtspellen gedaan, waaronder het sluipspel.

De volgende ochtend stond knopen centraal. De welpen hebben de kruissjorring geleerd. Met deze knoop hebben zij een levensgroot boter-kaas-en-eieren spel gemaakt! Na dit spelletje gespeeld te hebben sloten we gezamenlijk af met een potje tonnetje trek.

Bedankt allemaal voor dit geslaagde weekend!

Door: Baloe