Herfstkamp welpen 2019

Geschreven door: Hathi

Gidsen- en Helperskamp

Tijdens de herfstvakantie was het voor de welpen van scoutinggroep Johannes Post Groep weer tijd voor het jaarlijkse herfstkamp. De oudste welpen hadden geluk dat zij een nachtje langer mochten overnachten. Zij werden vrijdag 18 oktober om 17:00 verwelkomt bij het winkelcentrum Vredeveld. Hier gingen ze samen met de leiding boodschappen doen voor het avondeten. Wat zij zelf mochten verzinnen. uiteindelijk kozen zij voor spareribs, sla en gebakken aardappeltjes.

De jacht

Na een verrukkelijke maaltijd werden de welpen gedropt bij een hunebed. Waarna ze begonnen aan hun tocht naar de ‘Ranjabrug’ (de brug over het Deurzerdiepje richting Kampsheide). Op het begin hadden zij nog vijf dingen: ranja, beker, knakworsten, saus en een broodje. Elke keer als ze zouden worden getikt dan moesten zij één voorwerp inleveren. De welpen moesten zelf verzinnen waar ze langs moesten, en dat terwijl ze opgejaagd werden door 4 leiding. Uiteindelijk zijn de welpen 2 keer getikt en hebben ze ranja gedronken zonder beker. Ze zijn wel gematst want eigenlijk mochten ze de saus ook niet, maar die kregen ze wel.

Complete groep, nestindeling en Skik

Op zaterdagochtend kwam de rest van de welpen bijeen. De dag begonnen we met verschillende tik-spelletjes. Toen de meeste energie weg was werd de nieuwe nestindeling voor komend jaar bekend gemaakt. Een nest is een groepje binnen de welpengroep. De horde kent vier nesten: rood, wit, oranje en geel. Een nest heeft een gids en een helper, dit zijn de oudste jongens. De gidsen en de helpers moeten hun nest op sleeptouw nemen bij bijvoorbeeld het maken van vuur of het lopen van een hike. Na het gezamenlijk oefenen van de opening gingen we lunchen. Na de lunch kreeg iedereen de opdracht om zijn fiets te pakken. Een barre fietstocht ging voorbij. Met als eindpunt: Skik. Een toffe binnenspeelplaats bij Witterzomer die het energielevel van onze welpen flink liet dalen. Na heel wat klimmen, klauteren en rennen keerden we terug naar de houtlaan. Waar we van Raksha en Mang overheerlijke macaroni kregen.

Marshmallows als toetje

Na de avondmaaltijd werd het toetje buiten rond het kampvuur genuttigd: marshmallows met een biscuitje. Na dat alle magen gevuld waren zijn we nog even het bos in gegaan om het sluipspel te spelen. Om deze lange dag goed af te sluiten stond er voor de welpen bij aankomst op het gebouw een film klaar. Onder het genot van een hapje en een drankje keken de welpen naar UP!.

Schiet maar de lucht in!

Op zondagochtend was het tijd om iets de lucht in te schieten. En nee, helaas geen vuurwerk… Doormiddel van een 1.5 L fles, water en een fietspomp kun je de fles de lucht in schieten. Alleen was dat nog niet genoeg. De welpen kregen de opdracht om een raket te knutselen. Zo gezegd, zo gedaan. Na heel wat knutselwerk waren er 22 creaties gemaakt. Na de lunch was het tijd om ze af te schieten. De één kwam hoger dan de ander, maar ze werkten allemaal.

Kamp ten einde

Het kamp sloten we gezamenlijk af met het uitdelen van de gekleurde nestinsignes, gids- en helperhandjes en de JPG-yell.

Bedankt voor het geslaagde weekend!