Groep heeft de mogelijkheid om de grond rond het gebouw te kopen

Tot plezier van velen is het troepgebouw aan de Houtlaan sinds 1967 de vaste uitvalsbasis van de Johannes Post Groep. We hopen dat dit in de toekomst zo blijft. Nu de pachttermijn van de grond onder en rond het gebouw verloopt, doet zich een unieke kans voor. Als scoutinggroep kunnen we de grond voor een bijzonder schappelijke prijs kopen. Maar dat kunnen we niet alleen en daarom nodigen we u uit om symbolisch aandeelhouder te worden van een mooi stukje Amelterbos.

Waarom is dit zo belangrijk?

De JPG heeft in 1967 een pachtovereenkomst voor 50 jaar gesloten met de gemeente voor 2,50 gulden. Deze overeenkomst verloopt en na overleg met de gemeente Assen over een verlenging, bleek dat een nieuwe pachtovereenkomst voor een beduidend kortere periode zal zijn. Bovendien is deze honderden euro’s duurder. Deze pachtcanon zou niet op te vangen zijn in onze begroting.

Daarnaast behoudt de gemeente het recht om een pachtovereenkomst, gedurende het contract, te beëindigen. Enkele jaren geleden had de gemeente het sterke voornemen ons te verhuizen naar een andere locatie, met als doel op ons terrein woningen te laten bouwen. Een goede plek voor een nieuwe locatie werd niet gevonden, maar gelukkig kwam er uiteindelijk geen gedwongen verhuizing door de grote dip in de huizenmarkt destijds.

Stevig op eigen grond

Met bovenstaande in het achterhoofd, hebben we de gemeente gevraagd of in plaats van pachten, het kopen van de grond een mogelijkheid is. Hierop is positief geantwoord. Voor een bedrag van € 30.000,- kunnen wij als groep de grond onder en rond ons gebouw aankopen. Dit is een unieke kans voor ons om de toekomst van het gebouw te waarborgen.

Als scoutinggroep kunnen wij de kosten helaas niet alleen dragen. Daarom zullen er de komende tijd meerdere acties worden georganiseerd gericht op particulieren, fondsen en bedrijven om dit bedrag beschikbaar te krijgen.

Wordt symbolisch aandeelhouder!

Als ludieke actie kan iedereen die betrokken of verbonden is met de JPG en/of AVD symbolisch aandeelhouder worden. Wij bieden de mogelijkheid symbolisch te beleggen in diverse kavels met een waarde van € 50,- € 100,- € 250,- € 500,- of 1.000 euro . U doet hiermee een investering in een stabiele toekomst van de Johannes Post Groep en daarmee in het scouting plezier van de huidige generatie JPG’ers en vele na hen. Alle donateurs ontvangen een certificaat van symbolisch aandeelhouderschap en zullen worden vereeuwigd op een plaquette aan de gevel van het gebouw. Het gebouw dat straks met uw hulp stevig op eigen grond kan staan!

Hoe kan ik doneren?

  • U kunt uw donatie doorgeven via donatie@johannespostgroep.nl, ook kunt u hier terecht met eventuele vragen.
  • Direct doneren kan natuurlijk ook, door uw gift te storten op rek. nr. NL44RABO0127855351 t.n.v. Beheersstichting Johannes Post Groep o.v.v. ‘donatie’ en uw contactgegevens.
  • De storting kan ook worden gedaan via iDeal via onze crowdfunding pagina.

Wij hopen van harte op uw steun!

Namens alle scouts van de Johannes Post Groep,

Joost Watering
Voorzitter groepsbestuur

Jan-Roel Timmer
Voorzitter beheersstichting JPG