Katie Francis, een Girl Scout uit Oklahoma City (in de Verenigde Staten) heeft een record aantal van 18.107 dozen met koekjes verkocht! Het oude record uit 1980 is daarmee gesneuveld. In de zeven weken dat de koekjes verkocht mochten worden heeft ze iedereen die ze tegen kwam gevraagd om koekjes te kopen. De elf jarige heeft in die paar weken wel $40.000 dollar in handen gehad! Om dit te bereiken heb je volgens haar maar drie ingredienten nodig: “Heel veel tijd, heel veel inzet en je vraagt aan iedereen die je ziet om koekjes te kopen”.

In de Verenigde Staten is het voor de Girl Scouts (meisjes scouting) een gewoonte om elk jaar koekjes te verkopen. Gedurende een vaste periode gaat vrijwel elke meiden groep de deuren langs. Dit doen de meiden om geld te verdienen voor de eigen groep. “De meiden bepalen voor een deel zelf waar het geld naar toe gaat”, zegt Shannon Evers, scoutsleider van de regio West Oklahoma. “Ze organiseren alles zelf, dus hier mogen ze ook over mee beslissen. 

cookies242way_wide-acf8cacd6bbf2b394cfd127ff5eae7721380cedd-s40-c85

Een deel van het geld wordt gebruikt voor  kampen en tablet computers”. Jaarlijks verkopen de Girl Scouts in heel de Verenigde Staten voor zo’n $800 miljoen dollar aan koekjes. De groep denkt erover om dit jaar een deel van het geld te schenken aan een fonds die borstkanker wil bestrijden.

Overigens heb je niet één soort koekjes, maar kun je uit verschillende smaken kiezen. Zo zijn er koekjes met chocola, citroen, caramel en zelfs pindakaas.