Voor alle speltakken (bevers, welpen, verkenners en rowans) zijn wij op zoek naar versterking van de leidingteams. Leiding bij scouting, dat is super gaaf en uitdagend!

Je wordt leid(st)er van een groep kinderen en organiseert hiervoor wekelijks activiteiten. Dit zijn activiteiten die zich kenmerken door samenspel en uitdaging met hierin een bijzondere plek voor buitenleven. Activiteiten binnen Scouting zijn veelzijdig en afwisselend. Leidinggeven binnen Scouting vindt plaats in teams van tussen de 2 en 6 personen. Je wordt begeleid door een groepsbegeleider en ervaren leiding. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om diverse cursussen te volgen. op die manier kun je een goede start maken.

Wat doet een leid(st)er?

  • Maakt, bereidt voor en evalueert (met de overige teamleden) wekelijkse programma’s voor de groep kinderen en voert deze programma’s uit
  • Maakt, bereidt voor en neemt deel (met de overige teamleden) aan weekendkamp(en) en het jaarlijkse zomerkamp
  • Begeleidt jeugdleden in hun persoonlijke ontwikkeling
  • Zet zich ook in om zijn/haar eigen functioneren te verbeteren, onder andere door het volgen van trainingen.
  • Neemt deel aan het overleg binnen de groep met de overige vrijwilligers.

Ben jij iemand, of ken jij iemand van 18 jaar of ouder die zich als leiding wil inzetten? Neem contact met ons op. Je hoeft niet per se een scoutingachtergrond te hebben om als leiding actief te worden. Wil je eerst een keer mee kijken? Geen probleem!

Op zoek naar iets anders?

We hebben ook diverse andere vacatures. Zo zijn we bijvoorbeeld op zoek naar groepsbegeleiding en nieuwe materiaalmeesters. Neem daarvoor een kijkje op onze vacaturepagina.

Neem voor vrijblijvende informatie over de vacatures contact op met secretaris@johannespostgroep.nl.