U heeft bij ons gebouw aan de Houtlaan of tijdens andere scoutingactiviteiten vast wel eens een grote oranje vrachtwagen voorbij zien komen. Bijvoorbeeld tijdens een opkomst of bij één van de kampen van de kinderen.

Deze vrachtwagen, genaamd Maxima, is eigendom van de VKVA. Dit is de “Vereniging ter behoud van Klassieke Vrachtwagens Anthonie van Diemenstam.” Deze vereniging bestaat uit leden van de Anthonie van Diemenstam, de speltak voor volwassenen van de Johannes Post Groep. De VKVA draagt zorg voor het onderhoud van deze vrachtwagen. 

Momenteel rijdt Maxima nog altijd actief op kampen en evenementen. Zoals bijvoorbeeld tijdens de zomerkampen van onze jeugdleden, maar ook op grotere scoutingkampen zoals de HIT en het NPK. Maxima is een ideaal vervoersmiddel om scoutingmateriaal te vervoeren, want de vrachtwagen is hier volledig op ingericht. Veel kampen en andere scoutingactiviteiten zijn dan ook afhankelijk van de inzet van onze Maxima.  

Maxima rijdende houden vereist onderhoud. Dit financieren wij onder andere door inkomsten uit klussen en kampen waar wij de logistiek verzorgen. Daarnaast zijn wij afhankelijk van donateurs. En hiermee zou u ons ook enorm kunnen helpen. Door donateur te worden helpt u Maxima te behouden voor toekomstige scoutinggeneraties en kan zij haar taken tijdens scoutingactiviteiten blijven verrichten. 

Donateur worden kan al vanaf €10,00 per jaar! U kunt donateur worden via de volgende link: donateursformulier. Na opgave ontvangt u digitaal een incassomachtiging die u dient te ondertekenen. Uw bijdrage wordt enorm op prijs gesteld!

Met vriendelijke groet,

Namens het bestuur van de VKVA,
Thimo Bonder, Floriaan Thies, Rutger Weyenberg en Joost Klein Bramel

Contactgegevens: info@vkva.nl
P.S. Voor informatie over de VKVA en de vrachtwagens en foto’s van klussen en onderhoud kunt u terecht op https://www.facebook.com/VKVA.AVD of op deze website.