In alle vroegte stonden de eerste jeugdleden en ouders, leidingteams en bestuur klaar om het gebouw grondig schoon te maken. Traditiegetrouw altijd na de laatste opkomst van het seizoen, zodat we na de zomerstop weer fris van start kunnen! Er stond flink wat op de klussenlijst die was opgesteld door materiaal meester Atze. Van schrobben in de keuken en toiletten tot het opruimen van brandhout op het terrein.

De klussen werden verdeeld en iedereen kon aan de slag. Het was alsof er op elke vierkante meter van het gebouw en terrein gewerkt werd. De randen van het terrein werden gemaaid met een bosmaaier. De grasmaaier maakte het gazonnetje netjes. Ondertussen werden de speltakruimtes ontdaan van alle troep en zand die zich daar een jaar lang had kunnen verzamelen. Kasten werden leeg gehaald en uitgezocht, kisten eruit en dweilen maar. Een hele klus maar uiteindelijk wel een schone nette ruimte.

Buiten werden gebroken pionier palen verzaagd tot goede korte of weggedaan als brandhout. Tien meter verderop werkten rowans en verkenners zich in het zweet om een enorme stapel stenen netjes weg te zetten voor later gebruik. Niet ver daarnaast werd ondertussen de heg geknipt. Langs een kaal stuk hek zijn een heleboel klimop stekjes geplant, die moeten na de zomer een mooi begroeid hek als resultaat hebben. En als je nu over de tegels langs het gebouw loopt is er geen onkruid meer te bekennen. De kleine kampvuurkuil is weer netjes en de kapotte vuurkorf is hersteld. De grote kampvuurkuil is goed aangeveegd en netjes gemaakt. Aan het eind van de middag lag alles er weer keurig bij.

Leiding en bestuur hebben ’s avonds het seizoen afgesloten met een BBQ. Deze wordt elk jaar aangeboden door de beheerstichting JPG als dank voor de inzet in het afgelopen seizoen.

Voordat er echter een hap gegeten werd zijn er eerst een paar leiding en groepsleden in het zonnetje gezet. Of omdat ze zich al jaren als vrijwilliger actief zijn of omdat ze hebben besloten na dit seizoen hun taken over te dragen en iets anders te gaan doen binnen of buiten scouting. Lees daarover meer ik deze artikelen: Bedankjes voor leiding die dit seizoen stoppen, JPG reikt zilveren waarderingsteken uit aan Atze Walsweer en Marjolein Walsweer eerste erelid van de Johannes Post Groep.

Na de plechtigheden was het dan tijd voor ontspanning. De drankjes waren koud en al snel knisperde het vlees boven de hete kolen. De zon begon voor het eerst die dag te schijnen. Het was een super afsluiting van een pittige werkdag.

Wie willen iedereen en in het bijzonder de ouders en jeugdleden bedanken voor het meehelpen!

Ga naar foto album

Meer foto's

Bekijk alle foto's van de dag en BBQ op Flickr.
Ga naar foto album
Ga naar groepsagenda

Zomerkamp en eerste opkomst seizoen

Het seizoen is afgelopen maar we komen weer bij elkaar op het zomerkamp van 9 t/m 15 augustus. In de groepsagenda zie je dat we op zaterdag 23 augustus weer starten met een nieuw seizoen!
Ga naar groepsagenda