JPG Assen 80jaar 042Op zaterdag 28 verzamelde zich om 14:00 uur een grote menigte rond de vlaggemast van het troepgebouw. Overal hingen grote vlaggen. Bij het hek stond een toffe poort. Voor de vrachtwagenschuur stond een grote tent. Het leek wel feest. Dat was het ook.

Wie jarig is krijgt vaak cadeautjes. Tijdens de opening heeft de Anthonie van Diemenstam de groep een leuk kado aangeboden: een grote groepsfoto van de hele JPG om op te hangen in de hal van het gebouw. De foto zal in het voorjaar worden gemaakt. AVD bedankt!

In gemengde groepen maakten de jeugdleden en ouders kennis met bijna alle speltakken van de JPG. Bij elke speltak stond een bepaald jaar tussen de jaren 1929 en 2009 centraal. Via een roulatiesysteem konden de groepen bij alle speltakken een leuk spel volgen.

Na afloop van de dag vetrok elke bezoeker huiswaarts met een leuk kado: een unieke oranje JPG muts. Klik hier om de eerste leuke foto’s van deze dag te bekijken (op 17-12-09 13 foto’s toegevoegd). Meerdere ouders hebben foto’s gemaakt van deze dag. Verdienen ze een plekje in het foto-album? Mail ze naar verkenners.jpg@gmail.com.