IMG_8262Het herfstkamp van 2008 werd betiteld als ‘mal’. De omslachtige diepliggende oorzaak hiervan: de uitspraak van de verbaasde eigenaar van een omgevallen aardappel rooimachine. Voor het herfstkamp van 2009 kunnen we de titel dankzij het weer prima omdraaien: het herfstkamp was namelijk ‘lam’.

Voor vier verkenners was het herfstkamp de eerste echte activiteit die ze ondernamen met de verkenners na het overvliegen.  Spannend! Het verging ze allemaal erg goed!

De hike tijdens het herfstkamp bracht ons naar de familie Slagter in Taarlo. De regen gooide gelukkig geen roet in het eten (dat kon ook niet, want we hadden geen kampvuur). De tenten stonden lekker rap, zodat de hele avond over was voor iets leuks: de meest bizarre spelletjes OOIT. Denkhierbij aan een mix tussen de bekende ‘dronkemansrace’ en het spelletje ‘beren’. PL Henk Jan wist tijdens ‘schipper mag ik overvaren’ de meest malle opdrachten ooit tebedenken om zo iedereen te laten tranen van het lachen.

De patrouille-indeling voor het seizoen 2009-2010 is tijdens het herfstkamp bekend gemaakt. Heb je het herfstkamp gemist? Geen probleem, je vind ‘m hier!

Voor het herfstkamp hebben we ‘m al aangekondigd: de Foto Drop Box. En dat was maar goed ook… Tijdens het herfstkamp heeft de verkennersleiding geexperimenteerd met een fotocamera met daarin een heus fotorolletje. En wat denk je… Alle foto’s mislukt! Lang leve 2009!

Meer verhalen over het herfstkamp verschijnen binnenkort in De Nieuwsbrief. De foto’s van het herfstkamp van de verkenners vind je hier.