De werkzaamheden aan het Scoutinglandgoed Zeewolde schieten lekker op. Dat mag ook wel, want 13 juni wordt het landgoed officieel geopend door Koningin Máxima. Het landgoed kun je pas echt goed zien vanuit de lucht. Een scout heeft een filmpje gemaakt met een drone en kun je alle velden goed zien liggen.

Landgoed voor grote en kleine scouting kampen

Het 70 hectare omvattende landgoed ligt in een prachtig natuurgebied van Staatsbosbeheer en wordt hét middelpunt van Scoutingactiviteiten in Nederland. In Zeewolde, de jongste gemeente van Nederland, kunnen scouts kamperen en uitdagende outdooractiviteiten beleven. Scouting vindt buiten spelen in de natuur zeer waardevol voor de ontwikkeling van kinderen tot zelfstandige volwassenen. Kinderen leren hun eigen grenzen te verleggen en samen te werken.

Scoutinglandgoed Zeewolde wordt tevens de ontmoetingsplek in Nederland voor scouts uit binnen- en buitenland tijdens internationale Scoutingactiviteiten. Het terrein zal ook worden gebruikt voor het geven van trainingen aan vrijwilligers. Ook niet-scouts zijn van harte welkom op Scoutinglandgoed Zeewolde voor outdoor activiteiten, zakelijke bijeenkomsten in de natuur en recreatie.

Scout-In 2015

Onze groep zal waarschijnlijk het eerste echte bezoek brengen tijdens de Scout-In 2015 in september. Dan helpt de Anthonie van Diemenstam mee met opbouwen en afbreken van tenten en materiaal. Het ziet er naar uit dat het een prachtig kampterrein gaat worden, dus we kunnen niet wachten tot we de handen uit de mouwen kunnen steken!