Scouting Nederland en een aantal andere organisaties hebben een protocol opgesteld waarmee we veilig op of zomerkamp kunnen gaan. Het protocol is voorgelegd aan het OMT, RIVM en Ministerie van VWS. Dit betekent dat alle jeugdleden t/m 18 jaar op zomerkamp kunnen, met aangepaste maatregelen.

Alle leidingteams hebben de afgelopen tijd met heel veel energie en enthousiasme gewerkt om de protocollen te verwerken in daadwerkelijke plannen. En dat is gelukt! Voor alle speltakken staat er fantastisch kamp klaar! En dat kamp houden de Bevers in het gebouw, de Welpen in Beilen, de Verkenners in Eext en ook de Rowans in Eext.

De leiding informeert alle ouders over de mogelijkheden voor opgaven. Normaal gesproken zouden we al veel eerder communiceren. Door de coronamaatregelen was het echter lang onzeker of de zomerkampen door konden gaan.

Lotenactie in plaats van WC papier actie

Jaarlijks doet Scouting Johannes Post Groep Assen een actie om extra inkomsten te genereren. We doen dit omdat we de contributie voor onze leden zo laag mogelijk willen houden. Daarnaast hebben we ook spaardoelen. Zo sparen we bijvoorbeeld voor nieuwe tenten, zodat we nog vaak op kamp kunnen gaan.

De loten kosten €2,50 waarvan €1,50 naar de JPG toe gaat. De JPG gebruikt dit geld voor de aanschaf van nieuwe tenten voor onze kampen.

Lees hier meer over de Scouting Loterij.

Eerste opkomst seizoen 2020-2021

We beginnen weer met de wekelijkse opkomsten op 22 augustus 2020. Met hopelijk geen of minimale corona maatregelen.

We wensen iedereen een ontzettend leuk zomerkamp en een fijne vakantie!