De leiding van de JPG is dit weekend op ‘leidingweekend’ geweest. Leidingweekend? Ja! Speciaal voor de leiding organiseert het bestuur jaarlijks een activiteit waarbij teambuilding en bewustzijn centraal staat.  Daarbij moet het weekend vooral leuk zijn en is het vaak zo dat de leiding nieuwe leuke ideeën op doet die verwerkt kunnen worden in een opkomst.

Een goede hike en een aantal interessante opdrachten zorgden voor goede teambuilding en veel leuke frisse ideeën. Op vrijdagavond 30 november vertrokken de leiding in drie groepjes bij het scoutinggebouw. Daarbij zijn de leiding van de verschillende speltakken gemixt, waardoor je moet samenwerken met scouts waarmee je dat normaal gesproken niet doet. De hike werd georganiseerd door het Post Anhoniaans Geno(o)tschap (een club van oud JPG en AVD’ers).

De hike bracht de leiding naar Camping de Gouberville. Na de overnachting stond de zaterdag in teken van teambuilding en het bespreken van zaken die de leiding ziet als lastige uitdagingen. Voordat er werd afgesloten heeft de leiding van elke speltak een gedicht gemaakt voor een andere speltak. Erg leuk!

Voldaan kon de leiding zaterdagmiddag beginnen met de opkomsten. De opkomsten stonden in het thema van Sinterklaas! Naast de jeugdleden hebben ook alle speltakken en zelfs het bestuur een gedicht gekregen van Sinterklaas. Erg leuk!

PAG bedankt voor de hulp bij de hike!! Camping de Gouberville bedankt voor de goede zorgen!