Het was zoals gewoonlijk een zaterdagmiddag en onze welpen speelden in het bos een nieuw spel wat inmiddels bekend staat als “Blikkenroof”, een variatie van blikspuit en vlaggenroof in één uitdagend spel.

Toen opeens stond hij daar midden in het bos, de trotse drager van de honderste JPG-trui! De kans was natuurlijk groot, dat één van de drie jongens die naar de naam Thomas luisterden deze trui in ontvangst zou nemen, maar het blijft natuurlijk een speciale trui! Deze trui valt op, omdat er een Franse lelie op de linkermouw is geborduurd zoals op de foto is te zien. De Franse lelie ook wel “Fleur-de-lys” genoemd vormt samen met het touw met de platte knoop eromheen het internationale teken voor scouting. Dit teken staat symbool voor onder andere vrede, reinheid en saamhorigheid. Miljoenen scouts over de hele wereld dragen met trots dit teken doorgaans op hun linkerborst zodra zij geïnstalleerd zijn.

Na het spelen van “Blikkenroof” gingen de welpen naar binnen. Baloe en Hathi hadden tafels, behangerslijm en kranten klaargezet om maskers te gaan maken van papier maché. Met behulp van ballonnen konden de welpen aan de slag om hun eigen masker te gaan maken voor een gemaskerd bal wat met Pinksteren plaats zal vinden..

Resultaat?

Eén grote kliederboel, maar toffe maskers die we nog veel mooier gaan maken binnenkort!

Wisten jullie trouwens dat Papier Maché in het Frans gekauwd papier betekend?