Een spannende eindstrijd zorgde er op woensdagavond voor dat eindelijk een einde kon worden gemaakt aan de eeuwen lang durende burgeroorlog van Catan. De patrouille onder leiding van Henk Jan van Veen en Thimo Bonder wist met een grote overmacht aan punten er met het grootste deel van het gebied van door te gaan. De patrouilles onder leiding van Marten en Maarten werden tweede en derde.

De grote houten landtegels, de straten (handelsroutes), de grondstofkaarten, de grote ridderlijke struikrovers, de ontwikkelingskaarten… Het hele spel is door de verkennersleiding speciaal voor de gelegenheid gebouwd en aangepast zodat het een week lang gespeeld kon worden. Tijdens de dagactiviteiten konden verkenners grondstoffen en ridderpunten verdienen die elke avond onder leiding van Captain Catan gespeeld konden worden in het spel.

De kaarten van het spel staan online in het foto-album van de verkenners. Bekijk ze hier. Binnenkort zal ook de betekenis van elke kaart er bij worden geplaatst.

Tijdens het zomerkamp werd ook afscheid genomen van Jelmer en Joost, die na de zomervakantie als rowanbegeleiding verder zullen gaan. Tijdens het afscheid werden ook de ‘officiële wedstrijden’ gehouden voor de verkiezing van de nieuwe Hopman. Met een vragenronde, een ‘paalslagronde’, een graafronde en een ‘vuurstookronde’ werden alle kwaliteiten van een goede hopman getest. De winnaar mog zich de officiele nieuwe Hopman noemen. Jeroen Zwart ging er met de titel van door en zal de komende periode de ‘Nieuwe Hopman’ zijn.

Klik hier om naar de foto’s van het zomerkamp te gaan. De fotocollectie van het zomerkamp zal binnenkort worden aangevuld.

Download hier het hikeboekje van het zomerkamp (tip!).