Door Henk Jan van Veen – Het was weer een prachtige zaterdag met een hele boel zon toen we naar het gebouw fietsten. Toen we aan kwamen gingen we zoals gewoonlijk openen. En daarna voor de verandering buiten in het zonnetje zitten en naar enkele mededelingen luisteren. Toen dat klaar was gingen we naar boven om een ontwerp te maken voor de boomhut te maken. Toen we het ontwerp gemaakt hadden. En ik al had bedacht hoe de boomhut er nou precies van binnen er uit moest zien en waar de gordijntjes moesten hangen gingen we bezig met de ruimte leeg te maken en er palen naartoe te brengen. Dat ging niet in de goede volgorde waardoor het leeghallen van de ruimte extra leuk werd.

We begonnen rond een uur of half 4 met het bouwen. We hadden al een half jaar geen touw meer in de handen gehad dus dat was even lastig. Maar met een hele boel touwen en de hulp van Thimo kwam het helemaal goed. Maar toen de eerste kubus klaar was bleken een paar touwtjes niet genoeg te zijn wand het was niet echt heel stevig. eigenlijk was het gewoon onstevig maar we hadden geen zin om het opnieuw te doen dus gingen we maar aan de tweede kubus beginnen. Die bleek toch iets sneller te staan en ook een stuk steviger want die kon overeind blijven staan zonder de hulp van een rowan of de muur.

Toen kon het bouwen van de tweede etage pas echt beginnen. De ene 6 meter na de ander ging rakelings langs de muren het gebouw in. We zagen iedereen steeds raarder kijken toen ze zagen dat we met 6 meter palen de trap op gingen. Maar aan het eind van de opkomst hadden we een boomhut die niet af was en waar je ook niet zonder kleerscheuren op kon staan gemaakt. Volgende week gaan we het afmaken en hem versieren.

Het was weer een onvergetelijke zaterdag en ik heb nu al zin in volgende week.

Red.: Klik hier om de eerste foto’s te bekijken.