Het onderstaande bericht ontvingen we kort na de Nationale Scouting dag van Koning Lodwijk Napoleon en zijn vrouw.

Bonjour Assen,

Iek zijne kewesen oppe Nationale Scouting Dak, 28 mars 2009. Iek zijn erk onder de indruk vanne Assen. Excusee ma femme, Hortense houdt van soleil. Zij mist de zon hier in Hollande. Il pleut de hele dak, mais toch iek zak veel mensen op le plein. Tres koed. Iek blij zijn dat zovele inwoners van Assen gekomen waren om mij te ontvangen.

De burkemeester, hij zijn heel beleefd en het standbeeld dat hij onthulde was mooi. Zelfs Hortense vond het prachtik, ook al werd ze erk nat. Le weer en Holland, le terrible. Alle daken reken. Zo konden we niet eens zien dat jullie allemaal in uniform waren. De mensen in Assen zijn aardik.

De kinderen waren heel druk, de hele middak aan het rondrennen, klimmen, knutselen, raadsels oplossen en nok veel meer. De reken, zij vonden het niet erk, zij kewend? Alleen praten zij maar petis francais, dat moeilijk zijn voor once. keullkig bekrepen ze broodje bakken. Hortense en iek broodje kekregen van meisje. Vuur was ook lekker warm.

Wat iek bekrijpe niet zijn al die rare dingen in die winkel-tent. Likt in een stokje? Skrijfmachine automatic? Betaaldoosje? Heel vreemd, iek terugkomen later om te vraken. De bouwwerken, zij werden heel mooi. Krote muur, klooster, pakhuis, prachtik wit met pindabruine cement.

Om in de reken zoveel signatures te verzamelen, dat hele knap zijn. Zelfs al stadsmunten keslaken, met mijn portret. Iek viende Assen mooi, verkeef Hortense, die mist Paris. Daarom ik heb ketekend voor stadsrekten voor Assen, wees er zuinik op.

Iek goede woordje doen voor Assen bij, hij mijn broer, Keizer der Fransen, Napoleon Bonaparte. Hj zien zullen Assen hebben zier viel koete buregerse en spiesieaale viel koete kienderen. Iek ook kezien hebben, mooi boerenmeisje op le plein. Iek haar nooit meer verketen. Mijn hart uitkaan naar haar als iek weer teruk ien palais in the Hague of in Paris.

Iek ook zal laten ontwerpen en bouwen, noveau krote straat met noveauhuizen voor 20.000 franse francs. en iek willen bouwen krote noveau operazaal bij water van kolk.

Iek kraak nok ann keer teruuk koman ien Assen.

Hookaktend e aurevoir, Konijn van Ollande, Louix Napoleon Bonaparte.

Kijk hier voor de foto’s!