Afgelopen paasweekend heeft de Anthonie van Diemenstam (AVD) zich ingezet voor de HIT Dwingeloo. De AVD is onderdeel van de Johannes Post Groep en bestaat uit leden van 18 jaar en ouder. Als onderdeel van TOAM (Team Opbouw Afbraak Materiaal) is er heel veel materiaal vervoerd en zijn er veel posten opgebouwd. De inzet van de coördinatoren, het goede overleg met de Chauken en het mooie weer zorgde voor een vlot verloop van de paasdagen.

Ministerie van Opbouw en Afbraak

De samenwerking met de Chauken uit Groningen had zelfs een koninklijk tintje. Alvorens het kamp begint op vrijdag werden alle leden van TOAM per brief beedigd door Koning Willem Alexander en Koningin Maxima. Zij zijn op dat moment lid van het Ministerie van Opbouw en Afbraak en dienen zich vanaf dan ook geen burger meer te noemen maar ambtenaar.

Inleners

Dit jaar voegden ook Sylvester, Christiaan van de Trappers en krullenbol Remko zich aan het team. Chris en Sylvester hebben vorig jaar de AVD geholpen op NaWaKa en Remko kunnen we al bijna als vaste kracht van het oranje team rekenen.

Geslaagde aanpak

De ambtenare dienstbaarheid lijkt te werken, want het verloopt zeer soepeltjes allemaal. Met een gangetje pruttelt Maxima door de bossen van Dwingeloo en stappen oranje mannen enthousiast uit om een vlot te water te laten, trappersbaan op te bouwen of materiaal af te zetten. Er worden spannende kabelbanen en wateroversteken gemaakt. Allemaal ter ondersteuning van de deelnemers die er later overheen zullen klauteren. Tussendoor was er ruimte voor gooien met tonnen en banden, surfen achter Max, matig haringen slaan en vooral heel veel lachen.

Afbreken

Na de officiele sluiting van de HIT Dwingeloo op maandagmiddag is het altijd een hele klus om het materiaal weer op te bergen. Omdat niet alles in één keer in de vrachtwagen past, stond de AVD op maandagnacht nog palen te lossen aan de Houtlaan. Er is keihard doorgewerkt om ook op dinsdag al het materiaal op te bergen. Een grote dank aan alle AVD-ers die hebben zich in meer of mindere mate heeft ingezet en een speciale dank naar Coös Floriaan en Ruud. Nu kunnen we allemaal uitkijken naar het volgende kamp: NPK.