Boerenkoolmaaltijd 2-2-2019

Om 10:00u zaterdag ochtend arriveerden de eerste kaderleden (oudste verkenners, red.) aan het troepgebouw aan de Houtlaan. Vervolgens stond er een hele dag volgepland met knopen en koken.

De taken werden snel verdeeld en er begon een groepje buiten met het bouwen van de poort en er begon een groepje met het klaarmaken van het gerecht. De eerste grote taak was het schillen van de  aardappelen voor de stamppot.

De kaderleden hadden dit jaar uiteraard versterking van de leiding. Een speciale dank gaat uit naar Christa (moeder van Wim) en Lammert (vader van Charlotte) voor de goede hulp in de keuken!

Na de heerlijke lunch die bestond uit een broodje frikandel en een warme kop tomatensoep is er weer hard verder gegaan met de voorbereidingen. De aankleding buiten was zo goed als klaar, de rollator (poort) bij de ingang stond en de vuurkorven waren aangemaakt. ’S Middags werd de verkenners ruimte omgetoverd tot een restaurantwaardige zaal die er spik en span uit zag!

Ondertussen stonden in de keuken de aardappelen en de boerenkool al op het vuur. Alles was zo goed als klaar, de kaderleden begonnen een uur voor de maaltijd met het bereiden van het overheerlijke toetje, deze bestond uit een mix van yoghurt, vla en siroop.

Bingo en kunstgebitten

Om 18:00u was het dan zo ver, het bingo spel begon, er werd een boel vals gespeeld en uiteindelijk won er een groepje met bejaarden, de gelukkige bejaarden mochten als eerste de boerenkool proberen.

De kunstgebitten gingen tijdelijk in het bakje en er werd door de hele ruimte heen gesmuld, na de maaltijd werd het toetje wat buiten klaarstond naar binnen gebracht en opgeslurpt en toen was het feestmaal al weer afgelopen.

Alle bejaarden waren nog wel zo vriendelijk om mee te helpen met alles even snel schoon te maken en af te wassen, hierdoor was alles zo gebeurd.

Kortom, een zeer geslaagde boerenkoolmaaltijd.

Hopelijk tot volgend jaar!
Door: vaandrig Joost Klein Bramel
Foto’s: Lammert Aling