De kinderen vermaken zich prima, het weer is de hele week zeer goed! Vandaag de hele dag bewolking maar gelukkig geen regen. Het is trouwens wel lekker om niet de hele dag in de brandende zon te lopen. En het was een prima dag om Winschoten te ontdekken en het eten voor de avond te kopen. Voor de patrouille die in cell block A verblijven was het stamppot andijvie en voor cell block B een broodje shoarma. De kinderen hebben dit zelf bedacht. Vanavond hebben we bivak in ’t Waar, waar ze morgen weer vandaan terug naar het kampterrein gaan kanoën. Morgenavond gaan we lekker barbecuen met de welpen, die het overigens ook erg gezellig hebben naast ons. De andere groepen die bij ons in Blauwestad kamperen zijn ook allemaal lekker aan het zomerkampen.

De verkennersleiding

Stoere Alcatraz Avonturen

Zaterdag 6 juli gingen we van af het scoutinggebouw om 10:00 uur op weg naarzomerkamp Blauwestad. We waren best wel opgewonden toen we weggingen. Het is een erg leuk kamp en het thema is ook leuk. We hebben onderweg een aantal pauze’s gehad en een lunch pauze. De lunchpauze was bij een strandje waar je kon waterskieen , we gingen kijken hoe mensen dat deden. Ik was erg verrast toen we aan kwamen op het kamp terrein. Het zag er mooi uit. We mochten uitrusten van de lange en zware fietstocht naar het kamp terrein. Daarna moestenwe de tenten , de keukens en vuurtafels maken. Nadat we de tenten hadden op gebouwd mochten de slaap spullen er in. Daarna gingen we eten.we aten chili con carne. Na het eten gingen we verder bouwen. Laat die avond gingen we slapen.

De volgende ochtend werden we wakker gemaakt en moesten we ons aan kleden en onze tanden poetsen. Daarna gingen we ontbijten en verder met de keukenen vuurtafels maken. Die dag was de fietstocht met de ouders. Die avond hebben op onze eigen vuurtafels gekookt en het eten was lekker. We aten macaroni. We zijn toen ook in de avond op de foto geweest met een bord die we voor ons moesten houden. We moesten er als boeven uit zien. Daarna zijnwe gaan slapen.

De volgende morgen was het maandag en deleiding maakte ons wakker en we moesten onsaankleden en onze tanden poetsen. We gingendaarna ontbijten , na het ontbijt gingen wetrefbal doen en daarna zwemmen. Het waterwas erg koud en ik ben er niet zo lang in gebleven. Toen iedereen uit het water was zijnwe naar de kabelbaan gegaan en bijna iedereen ging er van af alleen ik niet, ik vond het te koud. Toen iedereen terug was hebben we nogeen spel met waterballonnen gedaan. We zijn toen ook begonnen om een steiger te bouwen. Daarna zijn we gaan koken en gaan eten. We aten groente met vlees en braadworst. Daarna moesten we warme kleren aan doen en gingen we met de fiets naar een bos om een smokkelspel te doen. Het smokkelspel was erg leuk om te doen. Daarna fietsten we weer terug naar het kampterrein. We hebben nog even bij het vuurgezeten en daarna gaan slapen.

De volgende morgen dat was dinsdag werd ik wakker en mochten we uitslapen maar dat kon ik niet dus ging ik lekker lezen en om ongeveer half tien werden we wakker gemaakt door de leiding enwe moesten ons aan kleden en onze tandenpoetsen.

Sander Penning JPG verkenners