Scouts2day is de dag waarop alle scouts tussen de 7 en 23 jaar en hun leiding gezamenlijk in Utrecht vieren dat Scouting in Nederland 100 jaar bestaat. Natuurlijk willen wij met de Johannes Post Groep dit feest mee vieren.

’s Ochtends vertrekken wij met de hele groep vanaf het station met de trein naar Utrecht. De feestdag Scouts2day begint al onderweg. Dat doen wij zelf, omdat het ongetwijfeld gezellig en spannend is in de trein. Maar ook de organisatie van Scouts2day heeft een paar verrassingen voor onderweg in petto. Aangekomen op station Utrecht centraal splitst de groep zich in speltakken en loopt elke speltak samen met de leiding naar zijn eigen park.

De welpen gaan naar een ware jungle met klimbomen, lianen en oneindig veel bloemen en planten. Natuurlijk is Mowgli op dit feest van de partij en neemt hij Baloe, Chill en Jakala mee.

De verkenners gaan naar het scoutspark, waar volop feest en avontuur te beleven valt. De grootste hindernisbanen, hoeveel verkenners passen er op een lelievlet en ben wordt jij onderdeel van het langst levende aquaduct. Je beleeft het op de scouts2day.

Ook voor de rowans wordt er een spectaculair programma neergezet, wat perfect aansluit bij de huidige wensen van rowans. Een GSM-hike, SMS-activiteiten en twitter-spelen.

Na het programma in de verschillende speltakparken, komt een ieder weer bij elkaar in de Djungle Fever in de jaarbeurs in Utrecht. Hier zal door middel van een spectaculaire show de feestdag in Utrecht worden afgesloten. Met de hele groep gaan we met de trein weer terug naar Assen.

Het programma en de treinreis kosten € 22,50 per persoon. Meer informatie over de scouts2day is te vinden op de website van Scouts2day.

Klik hier om je op te geven. De link gaat naar Shanti, het inschrijfsysteem van Scouting Nederland. Heb je geen inloggegevens? Vraag dan de leiding om hulp. Opgave kan tot en met 10 april.

(Inmiddels zijn de opgaven gesloten. Het beloofd een fantastisch feest te worden!)