De welpenhorde wordt op dit moment geleid door een enthousiast leidingteam bestaande uit drie heren en één dame met allemaal een eigen taak.

Ieder van het team heeft een eigen Jungle Book naam omdat het thema van de welpen gebaseerd is op dat verhaal. Het Jungle Book is geschreven door de heer Rudyard Kipling.

Vanuit Scouting Nederland worden trainingen en cursussen aangeboden om er voor te zorgen dat alles omtrent scouting en kinderen goed verloopt.

Elke zaterdag wordt er door ons een programma georganiseerd waar gedacht wordt aan scoutingtechnieken zoals het maken van vuur, het knopen van pionier objecten en de basis voor het volgen van een route door middel van strippenkaart, bolletje-pijltje en kompasrichtingen. Daarnaast worden er natuurlijk vele spellen gespeeld en proberen wij als leiding ook nieuwe spellen te introduceren en te spelen om zo op die manier niet te blijven hangen in de standaard spellen die iedereen al lang kent

Baloe “Thimo” – Teamleider 

Baloe is de nieuwe teamleider van de welpen. Hij zorgt er als teamleider voor dat iedereen op zijn eigen taken is voorbereid. Baloe is ondertussen begonnen aan zijn 7e seizoen als leiding van de welpen. Daarnaast houdt hij het moreel hoog met streken die je thuis niet zou mogen uithalen van je ouders maar waar dat op scouting best eens af en toe kan.

Raksha “Jenneke” – All rounder

Deze dame is in oktober 2016 overgevlogen van de Bevers naar de Welpen groep. Raksha, misschien bekend als Jenneke, was eerst leiding van de bevergroep maar vond het nu al weer tijd voor een nieuwe uitdaging. Wat die uitdaging precies is dat is nog maar even de vraag, 30 welpen in het gareel houden? Of de andere leiding in het gareel houden? We komen er vanzelf achter waar ze het meeste moeite mee zal hebben. Raksha heeft vaak goede ideeën voor een opkomst en zorgt ervoor dat ze te allen tijde goed worden uitgevoerd.

Hathi “Menno” – All Rounder

Hathi is alweer sinds eind 2017 leiding bij de welpen. Sinds zijn zevende is hij al actief lid bij de Johannes Post Groep. Met een dosis gezelligheid komt hij elke week afgereisd naar het scouting gebouw. Als beginnende Social Worker probeert Hathi om de welpen in het gareel te houden. Of de leiding? Hathi heeft binnen de welpen de functie als oudercontacten, hiervoor staat hij altijd open om een praatje te maken.