De welpenhorde wordt op dit moment geleid door een enthousiast leidingteam bestaande uit drie heren en één dame met allemaal een eigen taak.

Ieder van het team heeft een eigen Jungle Book naam omdat het thema van de welpen gebaseerd is op dat verhaal. Het Jungle Book is geschreven door de heer Rudyard Kipling.

Vanuit Scouting Nederland worden trainingen en cursussen aangeboden om er voor te zorgen dat alles omtrent scouting en kinderen goed verloopt.

Elke zaterdag wordt er door ons een programma georganiseerd waar gedacht wordt aan scoutingtechnieken zoals het maken van vuur, het knopen van pionier objecten en de basis voor het volgen van een route door middel van strippenkaart, bolletje-pijltje en kompasrichtingen. Daarnaast worden er natuurlijk vele spellen gespeeld en proberen wij als leiding ook nieuwe spellen te introduceren en te spelen om zo op die manier niet te blijven hangen in de standaard spellen die iedereen al lang kent

Baloe “Thimo” – Teamleider 

Baloe is de nieuwe teamleider van de welpen. Hij zorgt er als teamleider voor dat iedereen op zijn eigen taken is voorbereid. Tegelijk met Chil en Baghera in het leidingteam gekomen, ondertussen begonnen aan zijn 4e seizoen als leiding van de welpen. Baloe zorgt er ook voor dat er op de kleine centjes gelet wordt zodat iedereen mee kan gaan op kamp. Daarnaast houdt hij het moreel hoog met streken die je thuis niet zou mogen uithalen van je ouders maar waar dat op scouting best eens af en toe kan.

Chil “Henkjan” – Oudercontact

Chil probeert de georganiseerde jongen te zijn binnen het team, heeft altijd door wat er gebeurt binnen welpengroep en weet als net afgestudeerde pabo student de andere leiding er op te wijzen hoe je iets aanpakt. Soms wil hij alleen zelf iets vergeten waar hij dan op gewezen moet worden door de rest, gelukkig heeft dat nooit slechte gevolgen. Chil zorgt er voor dat op bepaalde momenten de koffie klaar staat om even met zijn allen een bakkie te doen en de opkomst of dag planning voor een kamp door te nemen.

Raksha “Jenneke” – All rounder

Deze dame is in oktober 2016 overgevlogen van de Bevers naar de Welpen groep. Raksha, misschien bekend als Jenneke, was eerst leiding van de bevergroep maar vond het nu al weer tijd voor een nieuwe uitdaging. Wat die uitdaging precies is dat is nog maar even de vraag, 30 welpen in het gareel houden? Of de andere leiding in het gareel houden? We komen er vanzelf achter waar ze het meeste moeite mee zal hebben. Raksha heeft vaak goede ideeën voor een opkomst en zorgt ervoor dat ze te allen tijde goed worden uitgevoerd.

Rama “Robert” – All Rounder

Rama is in september 2016 overgevlogen van de Rowans naar de Stam. Sinds zijn zevende is hij al actief lid bij de Johannes Post Groep en toen hij overvloog naar de Anthonie van Diemenstam is hij gelijk het welpenteam gaan versterken. Met zijn scoutingachtergrond en zijn nuchtere blik op zaken probeert hij de welpen de beginselen van de scoutingtechnieken bij te brengen die van pas zullen gaan komen in hun latere scoutingtijd, zoals bij de verkenners of de rowans. Daarnaast als student Bos- en Natuurbeheer in Wageningen zorgt hij ervoor dat de welpen niet alleen een leuke tijd hebben in de natuur, maar ook leren van de omgeving waarin ze spelen.