Met elkaar zitten we in een turbulente tijd en we hebben elkaar heel hard nodig om de komende tijd door te komen. Als ik kijk naar de onze scoutingvereniging, heb ik heel veel vertouwen. In navolging van de adviezen van het RIVM en Scouting Nederland annuleert ook de JPG voorlopig de activiteiten die mens tot mens contact verzoorzaken. In elk geval tot en met 31 mei. Van week tot week zullen we kijken welke besluiten we moeten en kunnen nemen.

Verlenging maatregelen tot en met 31 mei

Sinds maandagavond 23 maart gelden nieuwe maatregelen van de overheid in de aanpak van het coronavirus. Eén van deze maatregelen betreft dat alle bijeenkomsten worden verboden tot 1 juni, ook met minder dan 100 mensen. Daarnaast blijft de overheid aandringen op het beperken van sociale contacten, stimuleert ze dat mensen thuis blijven werken en 1,5 m afstand houden. Met bovenstaand advies sluit Scouting aan bij de maatregelen die de overheid heeft afgekondigd.

Alternatieven voor fysieke opkomsten

Vanuit de speltakken worden enthousiaste alternatieven georganiseerd voor de normale activiteiten. We doen dit omdat we vinden dat contact en uitdaging belangrijk is. Deelnemen aan de activiteiten kan vanuit huis, zonder dat er extra fysiek contact plaats vindt. Per speltak wordt hierover gecommuniceerd naar de leden en de ouders.

Stopzetten en verplaatsen acties

Op 14 maart stond de jaarlijkse WC-papier actie op het programa. Vanwege de corona maatregelen hebben we de actie voorlopig uitgesteld. We zijn voornemens om de actie alsnog plaats te laten vinden. Er is nog geen nieuwe datum bekend. Zodra hier nieuws over is, zullen we dit communiceren.

De maatregelen betekenen ook dat de activiteiten voor de Poiesz Jeugd Sponsor Actie niet door gaan. Op 19 maart heeft de Poiesz bekend gemaakt dat alle deelnemende groepen €1000 euro ontvangen als alternatief voor de actie. De JPG is hier erg bij mee en bedankt de Poiesz hartelijk!

Afgelasting overige scouting activiteiten. En nu?

Ondertussen is bekend gemaakt dat HIT en het NPK worden afgelast. Ook wordt de stille tocht op 4 mei afgelast. Op 4 mei zal de Koning vanaf de Dam een speech houden. Uiteraard zonder publiek. Over andere toekomstige activiteiten kunnen we nog geen nieuws melden. Als dat wel zo is zullen we dit hier ook doen.

Samen op kamp gaan en opkomsten meemaken is onderdeel van het DNA van onze groep. We kunnen op sociaal gebied een deel van de ontstane gaten opvullen door alternatieven te organiseren zonder een fysieke aanwezigheid. We realiseren ons goed dat er ook kampen wegvallen waar veel van de leden al heel veel zin in hadden.

We denken daarom nu al na over alternatieven voor de activiteiten die we nu niet kunnen doen. We doen dit nu al, zodat zodra het kan, we daadwerkelijk snel activiteiten kunnen organiseren. We vinden dit belangrijk omdat er vaak veel voorbereidingstijd is. En omdat we graag, zo snel als dat het kan, weer willen doen wat ons verbindt.

Vragen?

Bekijk scouting.nl/coronavirus voor het antwoord op veel gestelde vragen waaronder een overzicht van afgelaste landelijke ledenactiviteiten.

Het meest actuele nieuws publiceren we continu via onze website www.johannespostgroep.nl. Vragen over de Corona (COVID-19) maatregelen van de JPG kunnen worden gesteld via bestuur@johannespostgroep.nl

Namens het groepsbestuur,
Joost Watering